26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА
дома Култура Фолклор и Музика

Фолклор и Музика

Со изградба на повеќе културни Домови се створија услуви за развој и презентации на Уметнички настани,уметнички творби и изложби,културно уметнички програми ,промоции и друго .Ќе се објавуваат настаните поврзани со претходно опишаните области од тие дејности.

ГОЛЕМ УСПЕХ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ИЛИНДЕН

0
На ниво на Македонија се одржа државен натпревар по музика Натпреварот го  организираше здружението на музичките педагози од Македонија. На ова натпреварување учениците од нашата општина постигнаа одлични резултати и тоа: -Средношколскиот бенд од средното училиште „Илинден“ја освоија првото место со...

Елена Андоновска- Вокален интерпретатор

0
*Елена Андоновска е родена  во Скопје, а живее во населба Илинден. Од 2007 година работи во Ансамблот за народни игри и песни на Македонија – Танец како сценски презентер на традиционални игри и песни....

Пејачка група при здружение на пензионери „Илинден“

0
Денес во домот на АРМ во Скопје се ревијален настап на повеќе пензионерски здруженија ,а меѓу нив и пензионерското здружение „Илинден“ Пензионерската пејачка група од нашето здружение се престави со неколку песни и остави одличен...

УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ НА АНПИ „ИЛИНДЕН“

0
УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ НА АНПИ „ИЛИНДЕН“ Oд 04  до 07 јули 2019 година на покана на Општина Дојран, Ансамблот "Илинден"од Населба Илинден гостуваше во Стар Дојран. Притоа се одржа концерт во Стар Дојран (Под јаворот), вклучувајчќи и дефиле покрај кејот...

Злате Антевски

0
*ЗЛАТЕ АНТЕВСКИ -Естраден уметник. Роден е во с. Герман- Крива Паланка ,а од 1970 неговото семејство, доселено е во с.Бујковци-Илинден . Основното образование го завршил во ОУ“Браќа Миладиновци“,с.Миладиновци,а уште во 4-то одделение неговиот учител ги увидел...

„КУД ИЛИНДЕН“ 8О-те години

0
*ЕДНА ОД ПОДОБРИТЕ МАШКИ ПОСТАВИ ШТО ГИ ИМАЛ „КУД ИЛИНДЕН“ 8О-те години .ПРОМОТИВНА ФОТОГРАФИЈА ПРЕД ЗАМИНУВАЊЕ НА ДРУШТВОТО НА ЕДНА ЕВРОПСКА ТУРНЕЈА Исправка :Наместо Цобе треба да стои Зоран(брат на Слободан -Цобе)

Ученици, млади фолклористи

0
*Ученици млади фолклористи од ООУ Гоце Делчев -населба Илинден во народна носија од скопска блатија, од еден од нивните настапи под водство на нивната наставничка Станка Мицевска ,пред Домот на културата во Илинден.

Слободан,Славица и Љупчо

0
На фотографијата членови на КУД Илинден:Слободан Павловски Славица Костадиновиќ и Љубомир Мирковски , пред некој настап во 1978 година пред стариот Дом на Културата.

Матеј Тушевски- млад вокален интерпретатор.

0
*Матеј Тушевски- млад вокален интерпретатор. Роден е 11 јуни 2004 година ,живее во Дељадровци-Илинден,ученик е во ученик во ООУ Браќа Миладиновци –Миладиновци. Матеј е голема музичка надеж,како вокален интерпретатор ,уште од најрана возраст пројавува голем интерес...

Млади фолклористи при ООУ-Гоце Делчев-во 80-те

0
ООУ Гоце Делчев во населба Илинден,беше база каде се припремаа идни играорци и како веќе спремни веднаш можеа да настапат во некоја од секциите на КУД Илинден во 70/80 години од минатиот век. За...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно