8.8 C
Skopje
петок, декември 2, 2022
Место за реклама
САТРА
дома Култура Стари фотографии

Стари фотографии

Ќе се објавуваат фотографии од минатото од разни собири,активности,свадби,објекти за живеење,полски активности-производство изведувано срачно ,со зевгар добиток ,од областа на флората,фауната и друго ,односно фотографии кои денес не може да се направат.

Живко,Коле,Саво и Бојче

0
На фотографијата која е направена во 80-те години од минатиот век , четворица жители на Марино, од лево на десно Живко Ангеловски,Коле ?,Саво Вељковиќ и Бојче Брзаков

Момчиња од Илинден-1968

0
Фотографија од млади момчиња од Илинден фотографирани околу 1968 година и тоа:тој горе Кире Соколовски,доле Страшо Стојановски,Паскал Диманов од Кадино,Славе Кимовски и крајниот ?

Љупче и Игор

0
Фотографијата е од 1987 година , двајца школски другари Љупчо Трајчев и Игор Јакимовски,фотографирани на крајот на учебната година ,како ученици на ООУ Гоце Делчев-н. Илинден.Другари во училишните денови ден денес. И...

Испраќање регрути во војска

0
На прагот сме на септември ,месец кога септемвриската класа заминуваше на отслужување на воениот рок. Ден пред тоа и дента на испраќањето беше исополнет со банкети, музика песни,а потоа спровод со песни до железничките станици...

Претседателот Трајковски во посета на ООУ -Гоце Делчев-Илинден

0
Во 2004 година Претседателот Трајковски покрај другите во еден ден го посети и ООУ Гоце Делчев -населба Илинден. На фотографијата покрај Претседателот Трајковски се и Градоначалникот Чедомир Ристовски,директорот на училиштето Љубомир Димовски, а од...

Младинци од Мршевци во 70-те

0
На фотографијата горе од лево: Миле Данковиќ, Драган Стојановиќ( починат млад), Драган Данковиќ, Драгослав Тодоровиќ, Милован Милојковиќ Доле од лево: Боге Додиќ, Раде Апостоловски и Душко Величковски ( сега во Австралија).- означил ,Жика Стојчевски

Фотографија која се помалку се сретнува

0
Да ,ово не е годишно време на свињокол,поентата е да се потсетиме на едно време кога секое домаќинство пред за свои потреби ,  а некои и за пазар си одгледуваа свињи,телиња,ситна живина... Да, се чуваше...

Лазо и Трајанка од родот Најдови-Иинден

0
На фотографијата Лазо и Трајанка Најдови со своите деца Велика и Љупчо ,фотографирни во 50 -те години од минатиот век.

Комшиска дружба од Илинден -1975

0
На фотографијата Горе:Летка и Данче Здравковски,Сузе Петрушевска Доле:Сободан Здравковски,Новица Петрушевски и Благица Младеноцска ,фотографирани во 1975 г.

Ладе и Елица во 70-те на некоја свадба

0
На фотографијава брачниот пар Владимир-Ладе и Елица Најдови на свадбата на Боне и Ленче Трајковки свадбена веселба. Врвот на кулмуницијата на некоја веселба тоа да се искаже расположението е да си качен на маса,стол ,...

Популарно