26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА
дома ОПШТИ ПОДАТОЦИ Развој на стопанството и занаетчиството

Развој на стопанството и занаетчиството

До големи промени на економски план, во позитивна смисла во оваа средина дошло по формирањето на Општините Илинден и Петровец во 1996 година. Ако пред нивното формирање во сите населени места постоеле правни субјекти што можеле да се избројат на прсти, денес нивниот број изнесува повеќе стотини. Тоа е и причината што денес, наместо вработување да се бара во Скопје, процесот е обработен, вработување се бара во се поголемиот број на индустриски капацитети во Илинден и Петровец.Особено денес самиот збор Илинден ,асоцира на силен економски развоен регион во Македонија и пошироко.

Нема мислења за прикажување

- Advertisement -
Фреш Фарм

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ