26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА
дома СПОРТ Спортски легенди

Спортски легенди

Во оваа група ќе објавуваме спортисти кои постигнале големи постигнувања постигнувајќи лични или клубски рекорди или трофеи ,коко учесници на олимпијади,спортисти кои оствариле државни, балкански,европски и светски трофеи ,а потекнуваат или живеат во нашата средина.

Тони Насковски-Бокс

0
Тони Насковски-боксер ,роден во Населба Илинден каде и денес живее,шампион на Македонија од 1986до 1997г.,шампион на Југославија 1992г.како аматер,а во професионалниот бокс:балкански шампион во 2001г. и светски шампион на Интерконтиненталниот светски шампионат во 2002г.Победил...

Елизабета Павловска-Атлетика

0
ЕЛИЗАБЕТА ПАВЛОВСКА – МАКЕДОНСКА РЕКОРДЕРКА НА 100 МЕТРИ ПРЕЧКИ И УЧЕСНИЧКА НА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ ВО БАРСЕЛОНА, 1992 ГОДИНА Поминаа прилично години откако нашата позната рекордерка и учесничка на Олимписките игри во Барцелона, 1992 година,...

Славе Радевски, фудбалер и тренер-наша фудбалска легенда

0
Славе Радевски е роден во 1964 година во Илинден. Уште како ученик во основното училиште “Гоце Делчев” кај него се појави големата љубов кон фудбалската игра. Младиот талентиран фудбалер веднаш бил забележан од фудбалските...

Дејан Ангеловски-Атлетика

0
ДЕЈАН АНГЕЛОВСКИ-АТЛЕТИЧАР,најтрофеен спортист од ИЛИНДЕН Како атлетичар започнал на 15 годишна возраст во Скопје во АК Работнички од Скопје каде е сешуте активен член, за време на повремениот престојот во Белград 2000 и 2001 година...

Влатко Грозданоски-фудбал

0
ВЛАТКО ГРОЗДАНОВСКИ –ФУДБАЛЕРВлатко Гроздановски е, жител на нашата општина ,живее во населеното место Мралино и ако бираме фудбалер на сите времиња од нашата општина сигорно тоа би бил тој.Тој е фудбалер со најдолг прволигашки...

Игор ЕМСИ Јакимовски – атлетичар. 

0
Игор ЕМСИ Јакимовски – атлетичар. Некој може да ми приговори ,па тој е сеуште активен, да активен е , ама со неговите досегашни резултати тој си обезбеди место во нашите спортски легенди.Инаку многу спортисти на...

Лила Петрушевска-Атлетика

0
Лила Петрушевска-атлетичарка Родена 1967 год. во Илинден.Во 1991 година се стекна со диплома за професор по физичка култура,а во 2010 и со титулата магистер по кинезологија.Како атлетичар настапуваше во атлетскиот клуб „Работнички“ од Скопје,каде на место...

30 години со атлетиката-ИГОР ЈАКИМОВСКИ

0
Во далечната 1991 година или поточно на 13.10.1991 година како питомец во средното воено училиште МАРШАЛ ТИТО, Сараево, БиХ учествува за првпат во својата кариера на атлетски крос и меѓу неколку стотина учесници од...

Александра Јанев-ракомет

0
Александра Јанев (Стаменковиќ) Родена е во Илинден ,каде го заврши и основното образование. Уште како ученичка во О.У.Гоце Делчев покажуваше голем интерс кон спортот,наставникот по физичко воспитание Александар во неа виде талент кој своите спортски квалитети...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно