26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА
дома Верувања и Обичаи Празници: Обичаи, народни верувања, традиции

Празници: Обичаи, народни верувања, традиции

Населението од оваа средина векови наназад практикувале одредени верувања и обичаи, од кои, повеќето, и денес се застапени. Некои, пак, се целосно заборавени. Обично, сите празнувања и обичаи се поврзани со македонските црковно православни верски празници и обичаи. Така има денови кога не се работеле одредени работи за заштита о волци,змии, разни штетници и друго.

Нема мислења за прикажување

Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно