8.8 C
Skopje
петок, декември 2, 2022
Место за реклама
САТРА
дома ЗАБАВА Хоби, Креативност, Ентузијазам

Хоби, Креативност, Ентузијазам

Во оваа категорија ќе се објавуваат личности од нашата средина кои се занимаваат со разни хоби .

Перо Стојановски,со осврт за минатото

0
 ДА СЕ ЗНАЕ ВИСТИНАТА                 КАДЕ БЕВМЕ?Каде бевме во далечната 1955-70 година во село Бујковци имаше формирано културно друштво китно со играорна и пеачка група од тие години. Во селото постоеше библиотека со солидна разноразна...

Даниел Трајковски-хоби личност од Бунарџик

0
Даниел Трајковски од фамилијарниот род „Трајчеви“ од Бунарџик Во нашата средина постојат многу убави куќи со прекрасни пропратни –дворни уредувања и кога ќе поминеш покрај истите  едноставно не можеш да го одвоиш погледот од...

Цветановски Стојанче- Ентузијаст-Креативец-Иноватор.

0
Стојанче роден 07.01.1959г. со живеалиште во с.Миладиновци-Илинден, кој во својот живот  работел повеќе работи. Последниве децении е наставник по Техничко образование, вработен во ООУ,,Браќа Миладиновци-Илинден. Покрај тоа, тој е и библиотекар,додека пред тоа порано тој предаваше...

Стојанче Кемановиќ,одгледувач на разна перната живина

0
Стојанче Кемановиќ ,од населба Илинден ,голем ентузијаст за одгледување на разноврсна перната живина. Ова е негово хоби ,а слободно може да се каже и негова животна преокупација . Одгледува бројна перната живина,но сепак меѓу останатите доминираат украсните...

Зоран Трепевски и неговото хоби

0
ЗОРАН ТРПЕВСКИ,жител на Илинден, покрај музиката ,сликарството има уште едно хоби, а тоа е неговата љубов кон природата ,односно одгледување на птици од посебен вид. Во посебно уредено место во својот двор, тој со голем...

Тони Милевски-Белка,и неговото хоби

0
*ТОНИ МИЛЕВСКИ –БЕЛКА ,од населба Илинден ,потекнува од староседелскиот род Аџиевци ,голем ентузијаст за одгледување на разноврсна перната живина и кучиња –шарпланинции друго.Неговиот двор преставува мала зоолошка градина ,многу побогата од некои градски зоолошки...

Популарно