Шеф -Бобан Симоновски

0
548

Денешнава објава се однесува на еден наш сограѓанин, мајстор во готвењето , признат кај нас и во светот,а тоа е, Boban Simonovski, новиот шеф готвач во емисијата „Брза Кујна“

Тој  бил шеф готвач на многу престижни скопски угостителски објекти ,со неговите освоени награди ,мадали и признанија ,со полно право го сврстуваме во поистакнатите жители во Илинден.
Инаку Бобан отекнува  од  Бујковци –Илинден ,основното образование го завршил во с. Миладиновци ,а средното угостителско во Лазар Танев -Скопје.
Големата љубов кон готвењето ја стекнал од својата најмала возраст гледајќи ја како готви неговата мајка во нивниот дом ,инаку таа работела како готвачка во Заводот за рехабилитацција во Скопје.
Бобан с о освоените награди и медали покрај личната афирмација во та област ,тој има голем придонес и за афирмација на нашата средина како Илинден во Македонија и на меѓународно поле.

Претходниот артикал,Народни верувања поврзани со КРСТОВДЕН
Следната статијаЉУПЧО КМЕТОВСКИ-УСПЕШЕН И КАКО ТРЕНЕР

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука