Услови на употреба

Политика за приватност – заштита на лични податоци

Податоците кои ги собираме, се чуваат кај нас во согласност со прописите за заштита на личните податоци.

За подетални информации посетете ја веб страницата Дирекцијата за заштита на лични податоци на Р.Македонија dzlp.mk.

Во секој момент Вие може да извршите промена, ажурирање, корекција или целосно отстранување на Вашите лични податоци и информации,со соодветно барање доставено до нашата компанија.

Од безбедносни причини вашата IP адреса ќе се евидентира во нашиот систем за да ги подобриме нашите реклами. Во случај на измама или злоупотреба истата IP адреса ќе биде доставена до надлежните органи. Секако ilinden-skopje.mk исто така во истражна постапка најтесно соработува со властите.

Согласно Законот за заштита на лични податоци, овие информации ќе бидат архивирани во нашата компанија во рок не подолг од една година по завршување на рокот на траење на Вашиот кориснички профил,по кое нешто истите ќе бидат избришани.

Пред истекот на овој рок , податоците можат да бидат избришани,врз основа на ваше писмено барање,со тоа што сите евентуално одговорности поради тоа ѓе паднат на Ваш товар,односно нашата компанија нема да ги сноси последиците кои евентуално можат да произлезат од Вашето барање.

Со поднесување на вашите податоци за употреба, вие се согласувате за ваквото складирање на податоци и трансфер на истите према трети лица, по ваше барање. При тоа се превземаат сите соодветни мерки со цел обезбедување и заштита на вашите лични податоци во согласност со законските прописи.

Податоците ќе бидат складирани на посебни безбедносни сервери и истите ќе бидат соодветно криптирани за поголема безбедност.

При тоа напоменуваме дека електронските преноси на информации не се целосно безбедни и не можеме да гарантираме целосна заштита и безбедност на истите. Нашата компанија гарантира дека ќе ги превземе сите неопходни мерки за заштита на податоците кои ги добиваме по електронски пат.

За користење на сервисот ilinden-skopje.mk во целост, клиентот мора да ги користи најновите пребарувачки технологии или да го овозможи нивното функционирање на својот компјутер (на пр. активирање на Java Skript, Cookies, Pop-ups). Доколку се користат постари технологии или технологии кои не се во општа употреба, можно е да се случи клиентот да може само ограничено да ги користи услугите на ilinden-skopje.mk , за што одговорноста е исклучиво на Ваша страна.

Политика на колачиња (Cookies)

Со цел да ја направиме ilinden-skopje.mk полесна и подостапна за употреба, ние користиме cookies. Колачиња (Cookies) се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на Вашиот компјутер од страна на веб-серверот. Нашиот веб-сајт користи колачиња (Cookies) за оптимизирање на нашите услуги, за да може системот да функционира правилно и да го подобри користење на платформата. Оваа информација е анонимна и не содржи лични податоци. ilinden-skopje.mk не собира никакви податоци од овие колачиња. Колачињата се поделени според нивната функција: задолжителни колачиња, за перформанси, за функционалност, за рекламирање и за сесиија.

Скоро сите веб пребарувачи се поставени така да примаат автоматски cookies, но ако не сакате да ги користите,тоа може да го сторите со промена на прилагодувањата на веб пребарувачот на компјутерот или мобилниот уред и истите да ги исклучите или да ги избришете.

Ве молиме имајте во предвид дека ако ги исклучите колачиња нема да може да користите некои од функциите.Сопствена одговорност за содржината

Недопуштени содржини

Рекламирање/Коментирање на други интернет страници и фирми, особено веб страници за мали огласи, продавници за е-трговија, аукции на интернет

Кредити, заеми и финансиска поддршка без целосен податок за домашната адреса на кредитната институција.

Навредливи, нападни или дискриминирачки изрази.

Расистички, клеветнички, насилни или противуставни содржини.

Порнографија, вклучително порнографски и опасни за младината списи и предмети.

Понуди за проституција.

Наплатливи телефонски услуги или упатување на комерцијални еротски страници.

Линкови до други веб сајтови

На веб сајтот ilinden-skopje.mk може да се најдат линкови до други веб сајтови кои не се наша сопственост.

Ако корисникот ги посети таквите страници на овој веб-сајт ,треба да се почитува прописите кои се применуваат за заштита на податоци и други упатства.

ilinden-skopje.mk не превзема одговорност за стандардот на заштита на податоци и обработка на лични податоци на други компании.

Сите линкови имаат свои политики на приватност со кои се согласувате во момент кога ќе кликнете на линкот. Во таков случај нашата компанија не е одговорна , нити пак превзема одговорност за заштитата на вашите податоци , доколку одберете истите да ги пренесете на третите субјекти. Нашата одговорност се однесува за податоците кои ги оставате на нашата веб страна, но не и за линкови на трети субјекти врз кои немаме контрола.

Спам, измама, злоупотреба

ilinden-skopje.mk не толерира спамови (Масовно создавање на содржински идентични прилози (теми) и/или одговори),што значи не е дозволено објавување на исти прилози во повеќе категории.

Промени во Политиката за приватност

Имајте предвид дека политиката за приватност и условите на употреба на ilinden-skopje.mk можат во секое време да бидат променети и актуализирани. Актуелната верзија секогаш ќе ја најдете овде кај услови на употреба на ilinden-skopje.mk.

Со користење на услугите, Вие се согласувате на наведените услови.