22.8 C
Skopje
среда, мај 18, 2022
Место за реклама
Фреш Фарм
дома СПОРТ Спортски клубови и школи

Спортски клубови и школи

Денес во Илинден постојат повеќе фудбалски тимови кои се натпреваруваат во Трета Македонска Лига и во меѓуопштинската лига на Скопје,Таеквондо ,Атлетика,Ракометни Школи,Боксерски Клуб ,Параглајдерски Клуб и друго.
А од нашава средина многу спортски репрезентативци-легенди , истовремено и денес има повеќе истакнати спортски асови во разни области Атлетиката,Фудбалот,Ракометот, и друго.

ФК Мралино-Мралино

0
Фудбалски клуб Мралино од Мралино фотографија од 2019 година

Успешен настап на ХУЛК АКАДЕМИЈА на меѓународниот турнир во Србија

0
ХУЛК АКАЕМИЈА,РЕДИ УСПЕСИ ТРОФЕЈ ПРВО МЕСТО ЈУНИОРИ А КЛАСА на вчерашниот натпревар во Србија "Prestige Cup" со околу 450 натпреварувачи.  Освен клубски со трофејот се закитивме и со:  -Димитриј Здравковски златен медал Јуниор А класа -Михаела Гаврилова златен...

Фотографија од фудбалската школа „Илинден“

0
Пред 20-на години во населба Илинден успешно работеше фудбалска школа под раководство на нашиот сограѓанин,Славе Радевски. Славе успешен фудбалер на ФК Илинден и повеќе македонски прволигаши,по звршување на фудбалската кариера отвори младинска фудбалска школа Илинден...

Екипа во мал фудбал„Плац“во 80-те

0
ГОРЕ:Слободан Спасовски-тренер,Владо Костадиновски-Шливо,Коце Трајановски-екс Градоначалникот на Скопје,Милан Златановски,Славе Трајановски,Славе Радeвски ДОЛЕ:Тодор Радевски-Тозо,Војче Љошевски,Томе Радевски и Мирослав Петровски. Инаку Плац едно од повеќето маала на населба Илинден низ времето дало многу добри фудбалери кои ги бранеле боите...

Успешен настап Хулк Таеквондо Академија

0
  Изминатиов викенд Хулк Таеквондо Академија учествуваше на натпреварот "Hercules Games" во Белград. На натпреварот имаше повеќе од 500 натпреварувачи од 10 земји. Хулк Академија учествуваше со 12 натпреварувачи, освои 7 бронзени, еден сребрен и...

ФК МИЛАДИНОВЦИ-МИЛАДИНОВЦИ,2021г.

0
ФК МИЛАДИНОВЦИ-МИЛАДИНОВЦИ,2021г. Горе: Мирослав Петровски, Кристијан Марковски, Даниел Ѓошевски, Никола Мицановски, Даниел Стаменковски, Антонио Арсовски и Филип Петровски Доле: Дамјан Митовски, Стефан Мицановски, Далибор Станисавовски, Никола Симоновски и Александар Младеновски *Инаку за клубот настапуваат, не се на...

ФК БУЈКОВЦИ-2021

0
Новоформираниот,односно обновениот ФК Бујковци ,кој ќе се натпреварува во четвртата лига Горе: Стојановски Злате, Јовановски Александар, Алексиќ Александар, Петковски Мартин,Костадиновски Столе, Јовановски Борче, Станковиќ Антонио и Спасовски Владимир. Доле : Ваневски Антонио, Трајковски Валентино, Јовчевски...

ФК КАДИНО ВО 80-те

0
На фотографијата ФК Кадино во 80-те години од минатиот век, денес најуспешен клуб од нашата средина.

ФК БУЈКОВЦИ-1988г.

0
Фотографија од ФК Бујковци од Бујковци од 1988 година,фудбалерите означени од Марјан Маринковски. Горе : Максути Насер, Трајковски Сашо, Божиновски Тони, Спасовски Моме, Младеновиќ Драган и  Ваневски Саве Доле: Ќосевски Борче, Костадиновски Драги, Спасовски Драги, Колевски...

ФК КАДИНО во 70-те

0
На фотографијата ФК Кадино од Кадино во 70- те години во минатиот век.
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно