8.8 C
Skopje
петок, декември 2, 2022
Место за реклама
САТРА
дома Култура Уметност

Уметност

Со изградба на повеќе културни Домови се створија услуви за развој и презентации на Уметнички настани,уметнички творби и изложби,културно уметнички програми ,промоции и друго .Ќе се објавуваат настаните поврзани со претходно опишаните области од тие дејности.

Елена Тодоровска- Уметник

0
Елена, со уметност, цртање и креативност започнала  уште од најраното детство. Уште како дете знаеше на свој начин да го нацрта или искреира тоа што ќе го замислеше, да му вдахне душа и да...

ХРИСТИНА СИЛЈАНОВСКА ЈОСИМОВСКА-УМЕТНИК

0
УМЕТНИК НА ДЕЛА СО ФИЛИГРАН ТЕХНИКА ОД СРМЕН КОНЕЦ Македонската уметничка креативност најдобро е изразена во прекрасните филиграни, врвни дела на големите стари мајстори со неверојатна прецизност, деталност, богатство од форми, симболи и раскош.  Овој вид...

Уметничко дело на Академскиот сликар Новица Трајковски

0
Oд активностите на нашите ликовни уметници , во случајов нашиот најреномиран и единствен Академски сликар ,Новица Трајковски

ЗОРАН ТРПЕВСКИ , СЛИКАР-АМАТЕР

0
ЗОРАН ТРПЕВСКИ , СЛИКАР-АМАТЕР Живее во населба Илинден , неговата љубов кон ликовната уметност, постои многу одамна, но поактивно почнал да се занимава во последните 4-5 години.Во овие години има насликано преку осумдесетина слики. Воглавно мотивите се зимски...

СЛАВЕ КОЧОВСКИ-ЦАЦКО,КОПАНИЧАР

0
СЛАВЕ КОЧОВСКИ-ЦАЦКО,НАЈПОЗНАТ НАШ КОПАНИЧАР Роден во 1968г. во населба Илинден ,каде и денес живее. Во 2000г.започна да се бави со копаничарство пред се како самоук влубеник во таа дејност. Како што вели самиот...

Уметничко дело на Новица Трајковски

0
Уметничко дело,масло на платно изработено од нашиот академски сликар Новица Трајковски. Делото е одлика на македонката,столбот на семејството и општеството, со основни обележја на нејзината руба и секојдневната нејзина активност во домот. Покрај вредната мајка-домаќинка ...

Веле Саздовски-уметник

0
ВЕЛЕ САЗДОВСКИ –СЛИКАР Жител на Населба Илинден ,од 1977г.од кога започнал да се занимава со сликарство, до денес има работено во многу верски објекти-цркви во скопско и пошироко.Веле е самоук сликар ,љубовта кон оваа...

Марјан Ристовски , уметник- вајар.

0
*По иницијатива на нашиот Академски сликар Новица Трајковски во Домот на Култура Илинден веќе неколку години се одржуваат традиционални уметнички изложби за наши сограѓани-уметници. За изложбата од година на година, заинтересираноста е...

Новица Трајковски-Академски сликар

0
*Нашиот сограѓанин Новица Трајковски -Академскиот сликар, секојдневно не почестува со некое од неговите уметнички творби. Денес со особено задоволство Ви го преставуваме прочуениот стар мост во Богомила,пролет масло на платно-2019г.

РИСТО АНДРЕЕВ –АКАДЕМСКИ СЛИКАР

0
*РИСТО АНДРЕЕВ –АКАДЕМСКИ СЛИКАР Веќе неколку години во Домот на Култура во  населба Илинден се одржуваат поединачни или групни уметнички изложби. Еден од учесниците е и Академскиот сликар Ристо Андреев , кој со своето...

Популарно