8.8 C
Skopje
петок, декември 2, 2022
Место за реклама
САТРА
дома СПОРТ Млади спортисти

Млади спортисти

Во Илинден по изгрдбата на многу спортски објекти во вид на отворени спортски терени за мали спортови,фудбалски игралишта ,фискултурна спортска сала,маалски кошеви и друго ,се створија максимални услови за поединачни и клубски тренинзи на многу спортски клубови и школи.Во истите секојдневно тренираат стотици млади спортисти ,а нивно објавување на нашата страница,се надеваме дека им биде додаден стимул за наивен напредок во спортувањето.

ЛУКА ТРИФУНОВИЌ-БОКСЕР

0
Викендов во Скопје се одржа28-то државно првенство во бокс во повеќе категории.  за 2022година. Во јака конкуренција од 20-на клубови во категоријата н КАДЕТИ учествуваше и Лука Трифуновиќ ,член на БК Илинден –населба Илинден. Лука ,се проби...

ПЕТАР ТРАЈАНОВСКИ -Фудбалер

0
Денес во Бугaрија заврши голем меѓународен фудбалски турнир на кој покрај другите учествуваа Зрвена Звезда,Универзататија од Романија, домашниот Лидогорец и нашата Македонија –Ѓорче Петров . Екипата на Македонија го освои третото место ,а нашиот Петар...

Јован Ангеловски-фудбал

0
Јован Ангеловски,член на Фудбалската Школа „Грозданоски“,генерација 2010 на позицијата голман и важи за еден подобрите млади голмани во неговата генерација во Македонија

Анастасија Величковска –ракометарка

0
Од нашата средина пред деценија-две произлегоа неколку многу успешни ракометарки-репрезентативки на Македонија како, Валентина Радуловиќ,Александра Стаменковиќ- денес Јанев,Фросина Крстевска –денес Голубовска и други. Тие беа поттик за многу наши девојчиња да појдат по нивниот...

Христијан Миланов –Ракометар

0
Роден е на 30 април 2005 година,живее во населба Илинден. Основно образование заврши во ООУ Гоце Делчев-населба Илинден. Денес ученик во средното училиште Михајло Пупин-Скопје. Со ракомет започна да се занимава во РК Илинден. Од 2018 година...

Мартина Ангеловска-ракомет.

0
Мартина има 13 години и веќе неколку сезони е една од подобрите млади ракометарки (јуниори)во ракометниот клуб Torslanda во Гетеборг –Шведска. Првата екипа на нејзиниот клуб се натпреварува во втората шведска лига,додека младите каде настапува...

Успешен настап на боксерите на Б.К.Илинден

0
Лука Трифуновиќ-сребрен медал Ресуљ Рамај-бронзен медал Б.К. Илинден,почна да ги бере плодовите од неколку гоишните вложувања во боксот. Имено на државното првенство на кадети за 2021 година,во категорија до 50кг. 14 годишниот Лука Трифуновиќ го освои...

МЛАДИ СПОРТИСТКИ ОД ИЛИНДЕН

0
На таблото млади спортистки од Илинден Горе:Дијана Христовска-фудбал,Ана Милчевска –Фудбал и Ева Соколовска –уметничка гимнастика. Доле:Ива Јасифова –фудбал,Меланија Атанасовска-коњички спорт и Теа Божиновска-фудбал.

Петар Трајановски – млад фудбалер

0
Петар Трајановски стана дел од ФК. Македонија Ѓорче Петров Живее во Илинден, роден во 2007 година Започна во фудбалската школа Виктори . Потоа фудбалските вештини ги фудбалската школа Грозданоски. Игра на позиција среден ред.  Десната нога му е послина. Омилен...

Меланија се поуспешна во коњичкиот спорт

0
Нашата сограѓанка , 15 годишната Меланија Атанасовска (членка на КК Процес), продолжува со успешно натпреварување во  коњичките натпревари во прескокнување пречки. На  „Августовскиот коњички турнир“ и првото коло на Отвореното првенство на Македонија за годинава...

Популарно