8.8 C
Skopje
петок, декември 2, 2022
Место за реклама
САТРА
дома ОПШТИ ПОДАТОЦИ Стопански субјекти

Стопански субјекти

Ако само пред 20 години на нашата територија постоеја само 20 –тина стопански субјекти денес Илинден е меѓу најразвиените средини во Македонија .Економскиот бум е присутен веќе 20 години во кој стопанисувааат многу стотици стопански субјекти.
Тука успешно работат неколку индустриски зони Бунарџик,Илинден,Марино-Кадино и други .
Во зоните и надвор од нив дејствуваат водечки субјекти во Македонија како Меѓународниот Аеродром–Скопје, Окта, Џонсон Мети, Макпетрол, Делта Комерц, Шенкер, Југоекспорт Стил, Валери, Вичишки, Ависо, Јоки Доел, Аква Дејон, Нелт, Рио Кафе, Чеза Комерц, Дени Интернационал, Кадино-Мелница, Мултипром , Са-Тра, Ман,Суташ , Компанија Атанасовски и многу други.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ