Брза географија-детска игра

0
219

 

Една од најраширените детски игри во основно школо и дома, беше брза географија за оваа игра ви се потребни листови, пенкала и знаење, а во играта можат да учествуваат повеќемина .

На листовите, најпрво се внесуваат неколку категории за кои ќе се договорите дека ќе бидат опфатени, а потоа се кажува буква, и секоја искажана буква треба да создадете име на предмет за што е договорено (име на градови,реки,држави,планини,предмети и др.). Потоа следи бодувањето.

Претходниот артикал,НА ДЕНЕШЕН ДЕН 27 ФЕВРУАРИ
Следната статијаНА ДЕНЕШЕН ДЕН 28 ФЕВРУАРИ

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука