Ученици берачи на грозје

0
91

Во минатото се до 90-те години на нашава територија постоеја големи земјоделски комбинати со големи површини лозови насади ,а во нивната берба учествуваа и голем број ученици како испомош на лозарските стопанства.

Фотографијава е од 70-те години од минатиот век кога на една таква гроздоберска акција учествуваа и учениците од ООУ Браќа Миладиновци од Миладиновци.

За извршената работа обично работната организација финансиски им помогаше за некоја екскурзија на учениците.

Претходниот артикал,ДЕВИНИ КУЛИ-ДЕВИЧ
Следната статијаНекоја прослава во Аџиевци

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука