Ученици спортисти од Браќа Миладиновци-1960

0
95

Шеесетите години на минатиот век на територијата на денешна општина Илинден постоеше само едно основно осумгодишно училиште БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ од Миладиновци. Во истото учеа деца од Илинден до Бучинци ,односно од сите денешни села од Илинден со исклучок на Кадино и Мралино кои учеа во Петровец или Кололонија.На фотографијата училишната машка и женска ракометна репрезентација на на општинските спортски села кои се одржаа во Колонија -Идризово,во 1960 година. —

Претходниот артикал,Млади од Илинден-1950
Следната статијаФотографија од 1964г.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука