Киро Радевски

0
111

КИРО РАДЕВСКИ –ФУДБАЛЕР НА ФК„ИЛИНДЕН“
Кире Радевски ,роден и живее во Илинден ,за ФК „ИЛИНДЕН“настапуваше во седумдесетите и осумдесетите години од минатиот век ,речиси цело време на позицијата десен халф ,со негов константен број 4.
Главна одлика му беше класичен дефанзивен одбрандбен играч-пресретнувач и прекинувач на акциите на противничката екипа и речиси секогаш успешен.Неговата лојалност кон клубот и населбата искажана е преку неговата верност затоашто негова долга фудбалска кариера,ја започна и заврши во ФК„Илинден“.
Во негово време клубот ја имаше гранитната непроодна халф-линија ,најчесто со повремени исклучоци во состав,десен халф-Кире,центар халф-Тозо и лев халф Санде-шпањ.Оваа халф линија ,преставуваше непреодна „планина“ за за многу навални играчи од противничките екипи.
Ваквите објави се надевам колку-толку значат една сатисфакција за тоa што тој и другите играчи го дале за клубот и населбата.

Претходниот артикал,Владо Костадиновски-Шливо
Следната статијаБошковски Раде

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука