СTAРA ЧЕШМА ,во Бунарџик

0
129

СTARA ЧЕШМА ,во Бунарџик
Според кажувањата на Александар Христовски (Санде-Вардарецот од Бунарџик,во 2008г.)
Чешмата е изградена во 1928 година. Истата со вода за пиење се снабдувала од претходно изградениот резервоар со зафатнина од 30.000 литри вода. По изградбата на чешмата, била изградена и една мраморна фонтана и четири корита за перење на алишта и поење на стоката

Претходниот артикал,ООУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“-МИЛАДИНОВЦИ
Следната статијаЗошто невестата секогаш е на левата страна на младоженецот

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука