Зорка,Драгица и Павлина-1966

0
364

*На фотографијава Зорка Ристовска ,Драгица Пурчева и Павлина Пиличковска .
Сликата е од 1966/67г.,на некој верски празник до кога сеуште некои девојки се облекуваа во нарадна носија (од мерак)и едни во конфекциска облека .Денес Зорка живее во Австралија ,Драгица во Скопје ,а Павлина во Илинден.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука