Зоран Наунчевски- поранешен фудбалер

0
466

ФК Илинден,од секогаш бил отворен за квалитетни фудбалери од други села и клубови.

Извесен  период во клубот со голем успех настапуваше Зоран во навалната петорка ,најчесто на местото центарфор , а по потреба и на друга позиција во нападот.

Неговата прилично висока става одлична игра со глава и игра  на мал простор често  ги доведуваше противниците во панични ситуации ,а тој тогаш најдобро се снаоѓаше најчесто тоа го крунисуваше со погодок.

Инаку Зоран во ФК Илинден дојде како проверен „готов“ фудбалер изучувувај ќи ги пред тоа своите фудбалски знаења во ФК Работнички,ФК Напредок ,ФК Маџари и други.

Денес Зоран се уште другарува со фудбалот како тренер на ФК Маџари – Солидарност,каде со Претседателот на клубот Велче Анчевски имаат зацртано план  секоја година во повисок ранг.

Претходниот артикал,Феудалната или Беговската кула
Следната статијаНА ДЕНЕШЕН ДЕН -24 АВГУСТ

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука