Екипа „Два Вира“ -Кадино

0
1572

*Екипа Два Вира -Кадино во 80-те.. Турнирите во мал фудбал одсекогаш предизвикувале голем интерес помеѓу младите од сите населени места.Покрај резултатот и пласманот на на истите доаѓа до дружење,но и престиж во средината.Горенаведената екипа го нoсеше името на некогаш надалеку познатиот и единствен кај нас „Рибниот Ресторан „Два Вира“во сопственост на Ичо Гаврилов

Momcilo Najdovski Турнирот што го организираше весникот Вечер еден од најдобрите и со нај голем број на учесници екипи со учество на екипи од кои имаше екипи кои беа составени од играчи кои беа во екипи од прва втора лига во тогашната Југославија екипата на „Два Вира“од Кадино ,беше составена од играчи на ФК „Кадино“ која се натпреваруваше во мегу општинската лига сите жители на село Кадино подршката беше голема и успехот беше голем мегу 8 најдобри.

Претходниот артикал,Обичаи на денот на змиите во село Орман, Скопско
Следната статијаИСТОРИЈАТ НА УЧИЛИШТЕТО ВО МРШЕВЦИ

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука