Пречек на старосватот и неговата придружба на свадба

0
421

Кога пристигнувал Кумот или Старосватот на свадба,музиката и прислужбата ги прекинувала сите активности и во тој момент се упатувала да ги пречекат истите.

Фотографијата од свадбата на Свето и Петкана од Бујковци-1972 година,старосватовите Драган и Љубица Тргачевски од Кадино во придружба на Тодор и Живка Диманови исто така од Кадино,пристигнуваат на свадбата ,пречекани од настојниците на свадбата.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука