26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА

Спортски клубови и школи

Денес во Илинден постојат повеќе фудбалски тимови кои се натпреваруваат во Трета Македонска Лига и во меѓуопштинската лига на Скопје,Таеквондо ,Атлетика,Ракометни Школи,Боксерски Клуб ,Параглајдерски Клуб и друго.
А од нашава средина многу спортски репрезентативци-легенди , истовремено и денес има повеќе истакнати спортски асови во разни области Атлетиката,Фудбалот,Ракометот, и друго.

,,Ф.К Илинден” пред ревијалниот натпревар 1996г

0
*На фотографијата ФК.Илинден пред ревијалниот натпревар против прволигашот Вардар во 1996г. Тие години неколку години во припремниот период Илинден и Вардар одигруваа пријателски натпревари. На сликата Горе:Бранко Ѓорѓиевски,Љупчо Кметовски,Горан Мартиновски,Горан Ангеловски,Славепетар Радовски,Боре Најдовски,Борче Стојчев и Зоран...

,,Ф.К Илинден” понов тим

0
Една од поновите фотографии на ФК „ИЛИНДЕН“ Јованче Цаневски, Ане Јовановски, Гоце Николовски, Марио Митрович,Коста Најдовски, Мики Савески, голманот Кристијан,Маријан Илиевски-Дуда, Столе Милошевски, Боре Најдовски, Стефан Трајановски, Миле Станојков,Трајан Секуловски.

,,Ф.К Илинден и збратимениот Ф.К. Горни Комрен – Ниш”

0
*Во еден период во 70-те години кога Вардар и Раднички од Ниш играа квалификаци кој од двата клуба да игра во првата сојузна лига дојде до големи спортски „непријателства“ помеѓу именуваните фудбалски клубови и...

,,Ф.К Илинден 1980г.

0
Ф.К Илинден *ФК Илинден околу 1980 година,според мое познавање така ги означив ,доколку имате забелешки јавете да корегирам — Бранко Георгиевски, Бибан -тренер, Борче Неделковски-Чамбур, Мишо Марковски, Владо Јовановски -Мопи, Драги Николовски-Бајчо, Миче Трајковски, Владо Костадиновски, Васко Николовски -Пижон, Тони Костовси-Скак, Зоран Ангеловски-Бадел, Драган Станковиќ-Џаиќ, Славе Радовски, Раде -Цар, Санде...

Ф.К Илинден 1995/96г

0
Екипата на Ф,К,Илинден која влезе во втората лига во 1995/96г., под водство на Љубе Димовски тогаш наставник во училиштето Гоце Делчев,тренерот Зоран Божиновски —  Миле Илиевски - Управа, Сашо Десподовски - Управа,Венчо Николов, Бобан Кимовски - Лиска, Бранко Ѓорѓиевски, Зоран...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно