Прослава на Патронат во ООУ „Гоце Делчев“

0
441

Фотографија од прославата на училишниот патронат при ООУ Гоце Делчев –населба Илинден во 1973 година.

Училишната фолклорна секција изведе богата културно-забавна  програма пред присутните гости ,а се одржа во хангерот лоциран во училишниот двор во 1964/65 гоина   .Хангерот  ја имаше улогата на сала за приредби и спортски активности се до отварањето на училипшната сала во 1979 година.

Инаку на фотографијата од лево кон десно се:Лилјана Георгиевска-Боневска,Зоран Павловски,Светлана Шишковска –Карапетрова,Миле Мицевски,Лилјана Стојановска,Петровска, Владо Шарковски,Виолета Трипуновска-Петковска,Тони Костовски и Зорица Наневска-Иванова.

Претходниот артикал,Уметнички дела создадени од срмен конец
Следната статијаСвадба на Киро и Живка во Австралија

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука