Млади од Илинден-1964

0
253

*На фотографијата млади беќари од Илинден сликани 1964г.,на истата (Јован Велковски-Пиличковски) со гитара ,(Цане Бошковски- Бејтовски),(Томе Саздовски- Пурчев) и Веле Бошковски- Бејтовски.Гитарата во тој период беше инспирација на младите на секаде во светот ,па и кај нас,а тоа произлегуваше од влијанието од најпопуларната музичката група „БИТЛСИ“ и најпопуларниот гитарист Елвис Присли во тоа време. 

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука