Реконструкција на  дел од локалниот пат Илинден-Маџари.

0
847

Овој пат е од особена  важност за жителите од сите 12-те населени места од општина Илинден.

 Истиот пат преку Хиподром-Маџари  не  поврзува со Градот Скопје, а преку истиот се движат и автобусите од јавниот градски превоз.

Покрај особената важност за населението, патот е од особена важност  и за  локалната економска зона „Илинден“која преку него се поврзува со Градот Скопје и Автопатот.

Целосната реконструкција опфаќа должина од 700 метри и широчина од 6 метри.

Средствата за реконструкција ги обезбеди општина Илинден во соработка со Центарот на Скопски плански регион.

Претходниот артикал,Матеј Златановски –ракометар
Следната статијаЗајдисонце во Илинден

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука