OРЦЕ ПЕТКОВСКИ-ПЕТЛЕ,поранешен фудбалер

0
691

Орце Петковски –Петле ,роден е и живее во Мралино-Илинден.

Тој беше истакнат фудбалер ,а  настапуваше во повеќе фудбалски клубови .

Својата фудбалска кариера ,како и многу други ја започна за клубот од своето село ФК Мралино.

Неговите успешни игри беа забележани од многу фудбалски клубови од нашата средина и малку пошироко ,затоа тој има настапувано во повеќе клубови ,како што напоменав прв клуб му беше ФК Мралино(во неколку наврата), а потоа ФК Бетонка,ФК Илинден (во три наврата),ФК Фортуна,ФК Маџари и ФК Кадино каде и ја заврши својата фудбалска кариера.

Настапуваше во одбраната ,најчесто на бековска или центархалф позиција.

Претходниот артикал,НА ДЕНЕШЕН ДЕН 19 ФЕВРУАРИ
Следната статијаТодор и Цвета -1965г.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука