Жика Стојчевски-поранешен фудбалер

0
417

Роден и живее во Мршевци-Илинден.

Жика, припаѓа на поистакнати спортисти –фудбалери ,кои произлегле од нашава средина.

Својата фудбалска кариера воглавно ја помина во два клуба во ФК Мршевци и ФК ФАС 11 Октомври од Скопје,кoга се натпреваруваше во најпрво во меѓурегионална лига ,а потоа и во прва македонска лига од 1975 до 1982 година..

Настапуваше на крилна или бековска позиција , во зависност тактичката стратегија на стручниот штаб.

Кариерата ја заврши во ФК Мршевци во 1985 година, како фудбалер и тренер на клубот.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука