Ана Милчевска-фудбал

0
234
Ана Милчевска –женски фудбал
Ана живее на Бунарџик-Илинден , ученичка воОУ Ристо Крле –Кадино. По подолго време занимавање со Фристал Вештини со топка,Ана Милчевска продолжи активно да се занимава со фудбал ,денес игра за ЖФК Драгон.
Таа , тргна по фудбалскиот пат кој го трасираа нашите сограѓанки Александра Марковска,Дијана Христовска и Мартина Смилковска и други.Нејзиниот талент за фудбал бешезабележан од фудбалските стручњаци и највероватно набргу Ана ќе ја видиме во државната репрезентација.
Со самиот повик од страна на Тоше Нацев ,Селектор на У17-репрезентацијата за наредниот циклус со девојки родени 2002 и 2003 година во државната фудбалска репрезентација.Познавајќи ги нејзините квалитети како фудбалер и „мајстор“за изведување вештини со фудбалската топка ,сигурни сме дека нејзиниот сон за врвен фудбалер ќе и се оствари.
Населба Илинден на Ана и посакува успешна фудбалска кариера.

 

Претходниот артикал,Фотографија од 1955г
Следната статијаСлика од второ одделение -1955/56

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука