Свадба на Бранко и Вера

0
259

Фотографија од свадбата на Бранко и Вера Велиновски во 70-те години од минатиот век .

Покрај младите на фотографијата се најблиските ,роднини на младоженецот Мајка му Стојна ,братот Васе,снаата Драгица и многубројни роднини на двајцата младоженци.

За одбележување е тоа што во тоа време се изведуваше еден обичај младоженецот да се „кити“ со пари, десната страна ја китат неговати блиски , додека левата негова страна ја китат блиските на невестата.

Претходниот артикал,Jovevski Events-Населба Илинден
Следната статијаООУ „РИСТО КРЛЕ“-КАДИНО

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука