Стефан и Мелани ,првовенчани  во новата црква

0
2603

Денот 24 Јуни 2023 е денот кога е одржана првата венчавка во новоизградениот „Црковен хран Св. Цар Константин и царица Елена“ во населба Илинден.

-Стефан Милановски и Мелани Ранчева ја имаа привелегијата да бидат прв брачен пар кои ја крунисаа својата  љубов со црковна венчавка на нивниот брак во новоизградената црква.

-Кумови на свадбата беа Јане и Неда Наумовска-Трајковска.

-Старосват беше Дарко Доневски.

-Рачен Девер,Матеј Ангеловски

-Чинот на венчавката ја обавија свештените лица: Ненад Стојановски, Божидар Наделковски и Бобан Богдановски.

Внатрешното уредување и големиот простор сигурно ќе биде избор на многу идни брачни парови не само од Илинден туку и пошироко кои ќе сакаат својот брак да го склопат ,баш во овој Црковен Храм.

Претходниот артикал,ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЦИ ОД ИЛИНДЕН-2023
Следната статијаГРУПНА ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЦИТЕ ОД ИЛИНДЕН

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука