Плаштеница на Исус Христос во храмот Св.Константин и Елена

0
469

Плаштеницата од Исус Христос,во Црковниот Храм Св. Константин и Елена во населба Илинден

Плаштеницата веќе се наоѓа во црковниот храм, аќе биде поставена за Велигденските празници.

Плаштеницата е донација од верници од Илинден ,а истата е донесена од Русија.

Велигденските празници и поставената плаштеница за Исус Христос ќе преставува двојна радост за верниците од населба Илинден ,Скопје и околината.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука