Салаковски Езера

0
29

САЛАКОВСКИ  ЕЗЕРА

Салаковските езера, двете езера на планината Јакупица во близина на Скопје кои се наоѓаат на 2180 мнв. Две езера кои се единствените постојани . Наречени се Салаковски Езера (Големо и Мало Салаковско Езеро), а се наоѓаат на североисточните делови од Караџица т.е. под врвот Убава. Од овие две езерца водата што истекува ја формираа Салаковска Река и се влева во Кадина Река.

Претходниот артикал,ФК МРШЕВЦИ
Следната статијаШто преставуваше војската

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука