26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА

Уметност

Со изградба на повеќе културни Домови се створија услуви за развој и презентации на Уметнички настани,уметнички творби и изложби,културно уметнички програми ,промоции и друго .Ќе се објавуваат настаните поврзани со претходно опишаните области од тие дејности.

ПРВА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА НА СНЕЖАНА КОЛЕВСКА

0
ПРВА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА НА СНЕЖАНА КОЛЕВСКА Вчера, 20 јуни 2018 година во НУ Центарот за култура во Крива Паланка се одржа Првата самостална изложба на Снежана Колевска Дваесет дела во разни формати од уметницата Снежана Колевска...

Изложба на БЛАЖЕ ДОНЕВ-Уметник

0
БЛАЖЕ ДОНЕВ-Уметник ,на 19 јуни 2018 година во домот на култура Илинден-населба Илинден ќе одржи самостална изложба.На фотографијата Блаже Донев и неговиот колега Зоран Трпевски во домот на култура ги вршат подготовките за изложбата. Инаку...

Прва самостална изложба на Снежана Колевска

0
Снежана Колевска – уметник ,настапува со самостална изложба во Центарот за култура Крива Паланка. Снежана потекнува од Кадино-Илинден , каде што завршува основно образование во училиштето "Ристо Крле"-Кадино. Уште од најрано детство покажува интерес по...

Никола Василевиќ-аматер сликар

0
Никола Василевиќ-аматер сликар На новогодишно-божикната традиционална изложба што се одржува во Домот на Култура Илинден во населба Илинден со свои уметнички дела се престави и младиот Никола Василевиќ од населба Илинден . Инаку тој е редовен...

Тоде Илиевски-самоук уметник

0
На традиционалната новогодишно-божикната уметничка изложба,што се одржа во домот на култура во населба Илинден со свои дела учествуваше и Тоде Илиевски од Илинден.Неговите уметнички творби спаѓаат во областа применета уметност ,кои предизвикаа голем интерес...

Борче Пешевски , уметник

0
Борче Пешевски ,уметник. Жител е на Населба Илинден , почетник е во областа на уметноста , неговите дела се од областа на реализмот . Повеќе годишната културно-уметничка дејност што се одвива во домот на култура Илинден...

Виолета Јовановска – уметник

0
Жител на Населба Илинден. Со сликање се занимава од нејзиното основно образование,нејзината уметничка активност содржи различни уметнички содржини и тоа сликање,графика, икони и друго .Сепак како најомилен стилски правец и е сликање на пејсажи,мртва природа,графика...

Ненад Божиновски – уметник

0
Жител на населба Илинден ,покрај редовната професија, аматерски се занимава и со сликарство. На неодамнешната групна изложба во домот на Култура во Марино се престави со дел од неговите уметнички дела . До сега има учествувано...

Виолета Арсовска – уметник

0
На групнатa изложба во Домот на Култура во Марино, со своите уметнички дела се престави и Виолета Арсовска . Виолета живее во Марино-Илинден ,со сликарство се занимава аматерски од нејзината 10 годишна возраст,до сега има...

Зоран Трпевски – уметник

0
Зоран беше еден од 11-те учесници на групната изложба што беше организирана во Домот на Култура Илинден.Во досегашните негови објави преовладуваа негови дела од зимски пејсажи. На изложбата се престави со нешто ново од...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно