26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА
дома Култура Уметност

Уметност

Со изградба на повеќе културни Домови се створија услуви за развој и презентации на Уметнички настани,уметнички творби и изложби,културно уметнички програми ,промоции и друго .Ќе се објавуваат настаните поврзани со претходно опишаните области од тие дејности.

Уметничко дело на Академскиот сликар Новица Трајковски

0
Oд активностите на нашите ликовни уметници , во случајов нашиот најреномиран и единствен Академски сликар ,Новица Трајковски

ЗОРАН ТРПЕВСКИ , СЛИКАР-АМАТЕР

0
ЗОРАН ТРПЕВСКИ , СЛИКАР-АМАТЕР Живее во населба Илинден , неговата љубов кон ликовната уметност, постои многу одамна, но поактивно почнал да се занимава во последните 4-5 години.Во овие години има насликано преку осумдесетина слики. Воглавно мотивите се зимски...

СЛАВЕ КОЧОВСКИ-ЦАЦКО,КОПАНИЧАР

0
СЛАВЕ КОЧОВСКИ-ЦАЦКО,НАЈПОЗНАТ НАШ КОПАНИЧАР Роден во 1968г. во населба Илинден ,каде и денес живее. Во 2000г.започна да се бави со копаничарство пред се како самоук влубеник во таа дејност. Како што вели самиот...

Уметничко дело на Новица Трајковски

0
Уметничко дело,масло на платно изработено од нашиот академски сликар Новица Трајковски. Делото е одлика на македонката,столбот на семејството и општеството, со основни обележја на нејзината руба и секојдневната нејзина активност во домот. Покрај вредната мајка-домаќинка ...

Веле Саздовски-уметник

0
ВЕЛЕ САЗДОВСКИ –СЛИКАР Жител на Населба Илинден ,од 1977г.од кога започнал да се занимава со сликарство, до денес има работено во многу верски објекти-цркви во скопско и пошироко.Веле е самоук сликар ,љубовта кон оваа...

Марјан Ристовски , уметник- вајар.

0
*По иницијатива на нашиот Академски сликар Новица Трајковски во Домот на Култура Илинден веќе неколку години се одржуваат традиционални уметнички изложби за наши сограѓани-уметници. За изложбата од година на година, заинтересираноста е...

Новица Трајковски-Академски сликар

0
*Нашиот сограѓанин Новица Трајковски -Академскиот сликар, секојдневно не почестува со некое од неговите уметнички творби. Денес со особено задоволство Ви го преставуваме прочуениот стар мост во Богомила,пролет масло на платно-2019г.

РИСТО АНДРЕЕВ –АКАДЕМСКИ СЛИКАР

0
*РИСТО АНДРЕЕВ –АКАДЕМСКИ СЛИКАР Веќе неколку години во Домот на Култура во  населба Илинден се одржуваат поединачни или групни уметнички изложби. Еден од учесниците е и Академскиот сликар Ристо Андреев , кој со своето...

Тамара Ѓуроска, 21 годишен студент по психологија, уметник

0
Тамара Ѓуроска, 21 годишен студент по психологија, уметник. Таа е нова наша сограѓанка,со уметност се занимава целиот живот, за прв пат учествуваше на групната изложба од уметници кои живеат или потекнуваат од нашата средина, која...

Трпевски Зоран –аматер сликар,одржа самостална ликовна изложба

0
На 26 јули оваа година во домот на култура Илинден –населба Илинден ,под наслов „Шепотот на Боите“се одржа самостална ликовна изложба на нашиот сограѓанин Трпевски Зоран –аматер сликар. Богатиот број уметнички дела повеќе од 40-на,...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно