26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА

Занимливости

Ќе се објавуваат занимливости од нашата средина,Скопје и Македонија.

За Куманите и Кумановците… 

0
Дали сте се запрашале некогаш зошто Кумановците се такви какви што се? Зошто се разликуваат од останатите во нашето опкружување? Зошто зборуваат поинаку и размислуваат поинаку? Знаете ли нешто повеќе за Кумани? Дали сте...

Славни личности со македонско потекло

0
Познати светски личности кои имат македонско потекло, бројот е многу поголем но за нив во друга прилика. ШАКИРА-Најпопуларната латино пејачка Шакира поседува Либано-Македонско потекло. ВЕСЛИ СНАЈДЕР-Холандскиот фудбалер поседува македонски гени од своите предци. СТИВЕН СТАМКОС-Еден од најдобрите...

Најдолгиот снег

0
Занимливости,поврзани со СНЕГОТ во Скопје и скопско. Благодарност кон Tode Ilievski за фотографијава. -Најран датум на паѓање првиот снег е месец ноември . -Просечен датум на паѓање на првиот снег е месец декември. -А,оваа година првиот снег падна дури на...

Нова Година – Историјат

0
Цивилизациите низ целиот свет барем четири милениуми го слават почетокот на секоја нова година. Денес, повеќето прослави за Нова Година започнуваат на 31 декември (на новогодишната вечер), на последниот ден од Грегоријанскиот календар, и...

Ц.Звеада и Партизан 1989 г

0
Оваа фотографија од вечитото дерби помеѓу Ц.Звеада и Партизан од септември 1989 година,особено за нас Mакедонците преставува особено интересна и занимлива .Во истата во еден кадар се четворица македонски истакнати фудбалери .Слика што тешко...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно