Александар Арсовски

0
132

АЛЕКСАНДАР АРСОВСКИ –Музичар.(Денес млад талент, идниот Кочо Петровски,Милан Завков,Горан Алачки…)
Роден е на 4 Август 1999 година, во н.м. Миладиновци- Илинден.Со основно образование се стекна во ОУ „ Браќа Миладиновци “ с.Миладиновци. Уште од најрани години изразува особена желба за музиката. На своја 8 годишна возраст започнува да зема часови по хармоника кај маестро Игор Петрушевски. Поткрепен од професорот, овој млад ентузијаст потполно се посветува на остварувањето на неговиот најголем сон и го продолжува своето образование во ДМБУЦ “ Илија Николовски- Луј “, каде започнува да свири на тромбон кај професорот Ташко Тодоров. Иако започнува да свири на тромбон, тој не се откажува од својата прва љубов хармониката . Како доста вреден и посветен тој свирејќи тромбон успева да победи на општинскиот натпревар за млади музичари , успесите се редат тој победува исто така и на регионалниот натпревај заземајки го првото место , а како негово најголемо достигнување се смета освоеното второ место на државниот натпревар на Република Македонија одржан на 13 Мај 2016 година. Потоа овој млад талент посветувајќи исто преголемо внимание и на хармониката има одржано многу настапи со познатите фолк пеачи : Орце Стефковски, Злате Антевски, Виданка Ѓоргиевска и др. Во делот од целокупната негова историја се вбројуваат и неколкуте настапи со КУД Илинден, но кои покрај многуте обврски не успеа целосно да им се посвети. А како еден од настаните на агендата , предвиден е и настапот на „ Тетовски филиграни ” кој ќе се одржи во Дом на АРМ каде што ке настапува со познатиот Злате Антевски. Во последно време почнаа и неговите настапи и негово преставување пред македонската публика во емисии на неколку ТВ куќи. Но, овој млад талент не запира тука , смело продолжува да го чекори патот кон успехот.
Населба Илинден на Александар му посакува успешна музичка кариера.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука