Боре и Лазо со нивните семејства-1970

0
170

На фотографијата дел од две поголеми фамилии во Илинден.Боре и Елена Цанкови (Чуварови) и Лазо и Драгица Мирковски со децата од фамилија Арсови .Нив ги поврзува деверска родбинска врска.Слика од 70-те од минатиот век.Жената што држи дете непозната, а жената помеѓу Лазо и Драгица Перса Шмакова-мајка на Драгица.

Претходниот артикал,По повод денот на учителите
Следната статијаПерунка-Пера Трајковска(Шкодрева )во народна носија.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука