Тракторист ценето занимање-1955

0
166

Во повоениот период околу 1955г.се појавија вршачките за жито погонувани преку долга каишница од трактор. На сликата трактористот Трајан (Jанев )Ѓорѓиевски од Илинден сликан во 1957г.Занимањето ТРАКТОРИСТ во тоа време било сон за секој младинец

Претходниот артикал,Превоз на работниците до работното место
Следната статијаПрва современа продавница во Илинден- 1960

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука