Јовица Ѓоргиевски,Учесник на „Илинденскиот Марш“Г.Лисиче-Мечкин Камен-2022г.

0
199

Јовица е наш сограѓанин  и оваа година во екипата  на Горно Лисиче по четврти пат учествува на Илинденскиот Коњички Марш  до славниот Мечкин Камен-Крушево.

Ова за Јовица пред се преставува патриотски чин со кој искажува голема почит кон Илинденците и и други македонски борци за Ослободување и саоздавање на нашата Македонска Држава, кои го положија својот живот за Македонија.

Инаку како и за сите манифестации ,така и за оваа потребни се средства и храна за добитокот како што истакна Јовица Георгиевски и се надева ќе ја обезбеди од донатори .

 Првиот „Илинденски Марш“ започна  на 28 јули 1978г. од Г.Лисиче до Крушево, а него го го извеле тројца Горно Лисичани: Гоце Стефковски,Борче Стефковски и Борис Змејковск…

Претходниот артикал,ПЕТАР ТРАЈАНОВСКИ -Фудбалер
Следната статијаТони Десподовски, учесник на „Илинденскиот Марш“

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука