НА ДЕНЕШЕН ДЕН 27 Декември

0
82

– 27 декеври 2006 година, македонската влада ги промени името на аеродромот, од „Аеродром Скопје“, во „Аеродром Александар Велики“.

-27 декември 1938 г.-Во Скопје за прв пат на македонски јазик е изведена драмата „Парите се отпувачка“од Ристо Крле.

-27 декември 1946г.роден е Трифун Костовски ,стопанственик,донатор и поранешен Градоначалник на Скопје за периодот 2005-2009г.

-27 декември 1971г.-Во Скопје е отворена новата зграда на Народната и универзитетска библиотека „Климент Охридски“

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука