Жарко Десниќ-фудбал

0
188
Жарко Десниќ-поранешен фудбалер ,роден 1962 година ,живее во Кадино-Илинден .
Потекнува од една од најфудбалските фамилии од Кадино ,од која произлегле многу познати фудбалски имиња од неколку генерации ,од најстариот Драган Десниќ па неговите синови Жарко и Дејан и нивниот потомок Дарио, кој денес успешно настапува за ФК Скопје.
Жарко Десниќ својата фудбалска кариера ја започнал во ФК Кадино- Кадино.
По успешните настапи повеќе сезони за својот матичен клуб ФК Кадино добива понуда и преминува во скопска Локомотива,каде успешно настапува повеќе сезони.
По успешниот настап за Локомотива, неговата кариера ја продолжи за ФК Скопје каде се задржа и успешно настапуваше повеќе сезони.
И,коко што обично бива како и многу други спортисти ,така и Жарко пред крај на својата кариера се враќа во својот матичен клуб ФК Кадино и тука ја заврши својаата фудбалска кариера.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука