,,Ф.К Илинден” Во седумдесетите

0
110

Во седумдесетите години од минатиот век ФК Илинден ,во тогаш многу силна конкуренција во Регионалната лига беше во самиот врв на табелата на лигата .Во тој период во екипата играа тројца врвни фудбалери од едно маало-плац на Илинден (Боге Петровски),Кире Радевски и Тозо Радевски,а тренер беше исто така нивниот комшија Слободан Спасовски-Миљаниќ. — Боге ПетровскиСлободан Спасовски -Миљаниќ,Кире Радевски и Тодо-Тозо Радевски.
Oд славното минато на ФК ИЛИНДЕН.

Фотографијата ја испрати Антонио Спасовски.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука