Меѓународен боксерски турнир Мирослав Петровиќ

0
41

Меѓународниот боксерски турнир „Мирослав Петровиќ“ ќе се одржи од 13 до 16 јуни во Куманово.

Полуфиналните борби ќе се одржат на 14, а финалните на 15 Јуни.

На турнирот ќе учествуваат голем број познати боксерски имиња од 15 -на земји.

Меѓу земјите учесници е и нашата -Македонија, а за нас како населба Илинден е особено важно тоа што на овој силен меѓународен турнир ќе учествува и нашиот репрезентативец Лука Трифуновиќ,потпомогнат од Боксерската федерација и Претседателот на Федерацијата.

Претходниот артикал,Поставена Камбана во црквата Св. Троица-Бучинци
Следната статијаMлади од Плац-Илинден во 70-те

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука