ПЕШКИ ОД РУСИЈА ДО АМЕРИКА

0
88

Имено помеѓу  Русија и Аљаска во средината на Беринговиот мореуз постојат два острови – Голема Диомида ,кој припаѓа на Русија и Мали Диомида кој припаѓа на Аљаска ги дели растојание од само 3.9 км.Ова растојание преку зимата е замрзнат и може да се препешачи од едниот до другиот остров,односно од Русија до Америка, за околу еден час.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука