Детска игра-Погоди кој сум

0
98

Потикнати од разни квизови кои беа емитувани на тогашните телевизии ,дацата си создаваа свои игри во случајов еден вид квиз.

Најпрво се определува категорија од која играчите ќе бираат луѓе. Потоа еден од групата замислува личност, ја запишува на ливче и ја лепи на челото на оној кој треба да погодува.

Човекот кој има ливче на чело прашува разни прашања, додека другите му одговараат со „да“ и „не“. Редот не се менува додека човекот не го погоди точното име и презиме кое му е напишано на челото.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука