ВИСТИНА КОЈА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ЈА НЕГИРА!

0
63

Не само Бугари туку и Американци,Французи,Руси,Кинези и сите од целиот свет да знаете и засекогаш да разберете дека овие два бисера се деца на Македонија. Да.Тоа се две боси деца од Македонија.Ги сликал француски репортер за време на Првата светска војна 1916 година и со големи букви напишал дека тие се од Македонија и дека зборат,пеат и тагата ја делат како Македонки..Не напишал дека се од Бугарија,

Грција,Србија,Албанија туку со големи букви напишал Македонија и пред повеќе од сто години, на сите им кажал дека овие два бисера се Македонки и дека се од Македонија.Ако можете и понатаму негирајте ја оваа библиска земја и овој намачен народ но, не заборавете Македонија и македонскиот народ постоеле,постојат и ќе постојат засекогш.

Претходниот артикал,Тони Десподовски, учесник на „Илинденскиот Марш“
Следната статијаOOУ Гоце Делчев-н. Илинден

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука