26.8 C
Skopje
недела, јули 3, 2022
Место за реклама
САТРА

Истакнати спортисти

Денес и во поблиското минато од населените места од оваа територија проиалегле голем број спортисти од разни спортси дисциплини,кои настапувале во многу македонски прволигаши и во иностранство.Со нивното објавување сакаме да им оддадеме почит за нивната лична ама и афирмација на нашата средина.

Драган, Живко и Миле ’79г

0
На сликава Драган Станковиќ-Џаиќ,Живко Стојков и Миле Нацевски -1979г. мала свечаност по повод заминувањето на отслужување на воениот рок на Драган и Миле.

Милан Панушковски

0
МИЛАН ПАНУШКОВСКИ- (03.03.1933 - 07.07.2007,малку чудно совпаѓање на бројкиве),потекнува од родот Раеви-Панушкови) ,поранешен долгогодишен фудбалер и тренер на ФК„Илинден“ Тој е еден од основоположниците на современиот фудбал и еден од основачите на ФК „Илинден“од Илинден...

Јовица Заковски

0
(Јовица Заковски),долгогодишен стандарден фудбалер ,еден од најофанзивните бекови на ФК Илинден.За ФК Илинден настапуваше во седумдесетите години од минатиот век .По завршување на неговата фудбалска кариера, остана верен на клубот и ја обавуваше функцијата...

Јован-Јоле Велковски

0
(Јован-Јоле Велковски) ,потекнува од родот Пиличковски ,беше долгогодишен фудбалер на ФК „Илинден“.Настапуваше 60-тите години од минатиот век ,како навален играч -десно крило и играше повеќе од една деценија.Останаа во сеќавање неговите дриблинзи со пречекорување...

СОКОЛОВСКИ ВЕЛЕ

0
На фотографијата Соколовски Веле(Перица)горе,долгогодишен првотимец и играч за „СЕ“во ФК Илинден ,главен креатор на играта ,голем борец на на теренот.„борба до крај без предавање“ Стево Донаковски -доле центарфор -голгетер цела своја фудбалска кариера ја помина...

ВЕЛЕ БОШКОВСКИ

0
ВЕЛЕ БОШКОВСКИ(Бејтовски) еден од петте синови на Милан Бејтовски, сите поранешни фудбалери на ФК Илинден .Беше стандарден првотимец на ФК Илинден повеќе од една деценија ,како еден од поуспешните играчи во клубот во навалниот...

Велковски Благоја -Баже

0
(Велковски Благоја -Баже) фудбалер , кој целата фудбалска кариера ја помина во ФК Илинден .Беше стандарден првотимец во клубот речиси 20 г, ,најчесто на позицијата десна полутка .Беше многу приврзан кон клубот ,многу се...

Радевски Тодор-Тозо

0
Радевски Тодор-Тозо ,долгогодишен стандарден првотимец ,центархалф (а,по потреба кога мораше и голман)на ФК Илинден .Тој беше столб во одбраната на клубот во 70/80 -тите години од минатиот век.Долги години ја носеше капитенската трака на...

БРАНКО АНГЕЛОВСКИ-МУТО

0
БРАНКО АНГЕЛОВСКИ-МУТО,долгогодишен стандарден голман на ФК Илинден во седумдесетите години на минатиот век.Појаснување за помладиве генерации ,надимакот МУТО го доби по еден од најуспешните голмани - и државен репрезентативец што го имал Вардар и...

Првотимците Миле и Санде

0
Фотографија на која се наоѓат стандардните првотимци на ФК Илинден Миле Кимовски(горе)кој произлегува од родот Пурчеви, припаѓаше на втората генерација и (Санде Аврамовски) -доле малку помлад и припаѓаше на третата генерација на ФК Илинден...
Место за реклама
Фреш Фарм

Популарно