Фотографија од патронат на ООУ„Виктор Бубањ“-Кадино

0
172

Изминативе 10 дена поминаа во одбележување на патронатот на ООУ „Ристо Крле“-Кадино и оваа фотографија е од прославувањето на патронатот на истото училиште кога носеше друго име.

Имено со изградбата на новото училиште во Кадино 1979 , кумството за новото училиште им беше доверено на Гарнизонот на Аеродромот тогаш Петровец, кога по нивен предлог училиштето беше именувано „Виктор Бубањ“

На фотогтафијата од раните 80-те години од минатиот век , преставникот на МЗ Кадино Трајан Најдовски во присуство на воени старешини од гарнизонот на директорот Русе му го чесстита патронатот.

Претходниот артикал,Дел од родот ДИМОВСКИ
Следната статијаДевојки од Илинден во 60-те години

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука