Стојанче,Сунчица и две девојки од Томина -1982

0
111

Фотографија на која се Стојанче Николовски-Коџак и Сунчица Пешевска членови на КУД Илинден на гостувањето на друштвото во Томина-Сански Мост во 1982 година, со две девојки од Томина.

Настапите на друштвото предизвикуваа овации и интересот за фотографирање на тамошните млади со фолклористите и се доживуваше како привелегија и еден успомен .

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука