Ѕвезда и Севда во 50-те

0
359

На фотографијата две девојки Ѕвезда и Севда во „градска носија“ како што се нарекуваше тогаш, тогашен стил на женско облекување .

Инаку во тој период во голем дел од младите користеа сеуште народна носија„селска носија“, како што ја нарекуваа.

Ѕвезда потекнува од родот Најдови и покасно омажена во Арсови од Илинден.

Севда потекнува од родот Панушкови и таа омажена во Скопје.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука